Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

McKenzy, o πατέρας της Fuzzy Ethic. 1. Καταγωγή


Γεννημένος στις 8 Οκτωβριου 1952, στη καρδια του Ζυγου, στη Μομπάσα.
Ο πατερας του ναυτικος, μαλλον Ικαριωτης αλλα μπορει και Λαρισαίος μιας και η μανα του πηρε και τους δυο Ελληνες ναυτικους εκεινο το βραδυ του Γεναρη.
Νομιζε οτι ηταν ο ιδιος και την ξαναηθελε, στα ματια της βλεπεις ολοι οι λευκοι ηταν ιδιοι.
Αυτοι δεν καταλαβαν τιποτα, κι αν τους ελεγες οτι πηραν την Μπαρογκο εκεινο το βραδυ θα σου πουν οτι το μονο που θυμουνται ειναι να πινουν το μπουκαλι με το τσιπουρο στη δεσπεντζα του Αδάμαντα και να τραγουδανε μαζι βλαχικα ο ενας, νησιωτικα ο αλλος.
Τωρα πως βρεθηκαν στη καλυβα της Μπαρογκο, αυτο ισως μονο ο λοστρομος (Πειραιωτης) θα το ξερει που αυτος θυμαται σιγουρα οτι κατι εκανε κι αυτος με τη Μπαρόνγκο (το ονομα της θα πει η μικροτερη απο τις διδυμες) αλλα για λογους που μονο αυτος και η μαυρουλα ξερουν θα μπορουσε να ορκιστει οτι το παιδι δεν ειναι δικο του.
Η Μπαρονγκο αποδιδει την ενεργητικοτητα του μικρου στη εκπληκτικη σοδεια του καφε που ειχαν κεινη τη χρονια, μιας και η ιδια ηταν μανιωδης ποτης εμεις ομως ξερουμε οτι ενα λογο σ' αυτο σιγουρα επαιξε και το σπιρτο Τυρναβου...
Ο μικρος Μουκαμι (θα πει φτιαγμενος απο γαλα, φορος τιμης στον αγνωστο πατερα) μια χαρα μεγαλωνε μεσα στις λασπες του λιμανιου μεχρι που τον βρηκε ο ιεραποστολος Ιερεμίας Μακενζι και τον πηρε μαζι του ν'αναβει τα μανουαλια στην ιεραποστολη, και να του γυριζει τις σελιδες στα βιβλια οταν εψελνε.


2 σχόλια:

2Σx2 είπε...

Από τη Νέα Ορλεάνη είναι αυτός είπαμε; :)

Yannis K. είπε...

Ελα, ολες οι αποριες (μας) θα λυθουν σιγα σιγα :)